32.000 euro extra subsidies voor Zonnige Kempen

Illustratiebeeld.
RV Illustratiebeeld.

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) maakt 32.445 euro extra vrij voor sociale huisvestingsmaatschappij Zonnige Kempen in Westerlo. Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingsmaatschappijen die hierop inzetten krijgen van de Vlaamse regering daarom een extra financieel duwtje in de rug.

“Met deze middelen willen we de huisvestingsmaatschappijen extra ondersteunen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog. Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het ontwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving”, aldus minister Diependaele.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.