Zondag vijfde Brouwerskot Bierfestival

Enkele leden van de vzw ’t Brouwerskot met in het midden Jan Malfait (secretaris) en zijn zonen brouwer Stef (links) en Niels (penningmeester)
Luc Vanthuyne Enkele leden van de vzw ’t Brouwerskot met in het midden Jan Malfait (secretaris) en zijn zonen brouwer Stef (links) en Niels (penningmeester)
Tijdens de vijfdaagse Zomerkermis vindt op zondag 18 augustus vanaf 10 uur in de Sint-Janskapel op de Steenakker de vijfde editie van het Brouwerskot Bierfestival plaats. 

De organisatie is in handen van vzw ’t Brouwerskot, allemaal familie en hobbybrouwers. Om hun bier te brouwen, gebruiken ze de accommodatie van wijngaard De Valk in Kruiseke. “We blijven trouw aan ons concept, dat exclusieve en verrassende bieren garandeert”, zegt voorzitter Hugues Kenes. “Net als vorig jaar zullen er acht standhouders staan, allemaal kleine beginnende brouwerijen en lokale bierfirma’s.” 

Deelnemers zijn Gijzelse Microbrouwerij (Gijzenzele), Brewfever (Asper), Brouwerij BOM (Izegem), Huisbrouwerij Klondiker (Meulebeke), Ox brewery (Wevelgem), Brouwerij Valentin (Dranouter), Wijndomein Ravenstein (Wervik), Les Deux Morins (Geluwe/Staden). Daarnaast zijn uiteraard ook de eigen bieren van ’t Brouwerskot te proeven. Er wordt gewerkt met proeversglazen van vijftien centiliter en jetons aan twee euro.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.