Woensdag wandeling per paard en koets

RV
Traditioneel op 1 mei vindt de jaarlijkse ‘Recreatiewandeling der Tabaksstreek’ per paard en koets plaats. Er staan ondertussen al 33 edities op de teller. 

De Wervikse Recreatieruiters en Menners verhuisden vier jaar geleden voor de start en aankomst van café De Macote in de Stationsstraat naar de Robert Klingstraat. De inschrijvingen vinden dit keer plaats aan de toonzaal van zetelfabriek Confortluxe. De organisatoren blijven voor de start en aankomst in dezelfde buurt. “Het gaat dit keer richting Kruiseke”, weet voorzitster Veerle Delva. “De aperitiefstop is op de hoeve Cardoen, in het begin van de Stokstraat. Voor het middagmaal gebruiken we voor de tweede keer GC De Knippelaar in Kruiseke. We kunnen daar de parking van voetbalclub Sparta Kruiseke en ook nog een grasplein gebruiken.”

Er zijn twee afzonderlijke routes voor ruiters en menners. “Na het middagmaal trekken de menners richting Komen”, gaat Veerle verder. “Vorig jaar waren er vijftig koetsen en 85 ruiters en amazones. Het aantal deelnemers ligt in de lijn van vorig jaar. Traditioneel komen er de laatste dagen veel inschrijvingen binnen omdat veel mensen afwachten hoe het weer zal evolueren.”

Er is vrije start tussen 9 en 10.30 uur. Deelnemen kost twintig euro. Meer info op www.wrrm.be.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.