Wieken Briekenmolen worden in het voorjaar hersteld

De wieken van de Briekenmolen zijn in erbarmelijke staat.
Maxime Petit De wieken van de Briekenmolen zijn in erbarmelijke staat.
De Vlaamse overheid heeft een premie goedgekeurd voor de restauratie van de wieken van de Briekenmolen, naast het Nationaal Tabaksmuseum in de Koestraat. Een paar jaar geleden kwam de brandweer de molenwieken al ontmantelen voor de veiligheid.

“De werken zullen in het voorjaar worden uitgevoerd door de firma Molenbouw Wieme uit Machelen”, zegt schepen van Toerisme Geert Bossuyt (sp.a). “Er loopt ook nog een tweede dossier voor herstellings- en schilderwerken. Daarvoor is de aanbestedingsprocedure lopende en is bij Onroerend Erfgoed een dossier voor subsidie ingediend.”

De Briekenmolen werd gebouwd rond 1800. De stad kocht de molen in 1979. De Tabaksstad heeft daarmee twee molens in eigendom, want in de Kruisekestraat staat ook nog de houten Kruisekemolen. Ook voor deze molen is bij Onroerend Erfgoed een dossier voor subsidie ingediend. De Kruisekemolen dateert uit de achttiende eeuw, maar werd in 1980 gekocht door de stad. Vijf jaar later begonnen de restauratiewerken.

De wieken van de Briekenmolen zijn in erbarmelijke staat.
Maxime Petit De wieken van de Briekenmolen zijn in erbarmelijke staat.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.