Wie kent Aziatische vrouw die gedumpt werd in Geluwe?

Het polshorloge van het slachtoffer, werd vorig jaar pas in beperkte oplage (200 exemplaren) op de Japanse markt gebracht.
Hans Verbeke Het polshorloge van het slachtoffer, werd vorig jaar pas in beperkte oplage (200 exemplaren) op de Japanse markt gebracht.
Wordt het ooit duidelijk wie de vermoorde Aziatische vrouw is die eind vorig jaar in Geluwe gedumpt en in brand gestoken werd? Die vraag blijven de speurders zich stellen. Het gerecht lanceerde daarom een uitgebreide opsporingsreportage op tv.

In een gracht langs een doodlopend zijstraatje van de Beselarestraat in Geluwe vond de politie op 30 december een verkoold lichaam. De linkerarm ontbrak. Een zilveren kettinkje rond de hals en een vrij breed bekken deden vermoeden dat het om een vrouw ging van nauwelijks anderhalve meter groot. De autopsie bevestigde dat. Onderzoek van het gebit bracht geen klaarheid over het slachtoffer, dat elders om het leven werd gebracht en dan pas in Geluwe werd gedumpt.

Zeldzaam horloge

Schijnbaar niemand heeft - allicht 's nachts - het vuur opgemerkt dat werd aangestoken om de sporen van geweld op het lichaam van de vrouw, die tussen 18 en 25 jaar oud is, te maskeren. De vrouw, van het Aziatische type, bleek gelakte teennagels te hebben. "Ze droeg ook een polshorloge van het merk Citizen, waarvan er maar 200 zijn geproduceerd", zegt Martin Laporte van de federale gerechtelijke politie. "Dat horloge werd pas in januari 2016 in de handel gebracht, enkel in Japan dan nog. De wijzers staan stil op twintig voor vier. Onder het lichaam vonden we ook een brilmontuur. Tussen de verbrande resten zat ook krantenpapier, afkomstig van de krant Metro, van 14 november 2016."


Volgens Laporte is het slachtoffer vroeger - mogelijk als baby - ondervoed geweest.


"Dat zou er kunnen op wijzen dat ze later geadopteerd werd." Onderzoek naar mannen uit de Westhoek die samenleven met Aziatische vrouwen leverde evenmin iets op. "Maar we focussen ook op de wereld van prostitutie en massagesalons", zegt Laurent Libeert van de Cel Vermiste Personen. "Het slachtoffer zou echter ook zomaar een toeriste kunnen zijn" De speurders houden er rekening mee dat de dader(s) uit onze regio afkomstig zijn. "


Wie informatie heeft over het slachtoffer of het misdrijf, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie op het gratis nummer 0800/30.300 of via mail: opsporingen@police.belgium.eu. Discretie verzekerd. (VHS)