Wie heeft foto’s van het vroegere station van Wervik?

Karolien Ramon en Ludovic Catteeuw, die van het station van Wervik een feestzaal willen maken.
Maxime Petit Karolien Ramon en Ludovic Catteeuw, die van het station van Wervik een feestzaal willen maken.
Bakker Ludovic Catteeuw en echtgenote Karolien Ramon, die tegen 2020 van het station in Wervik een feestzaal willen maken, zijn volop op zoek naar foto’s van het gebouw. 

Het eerste stationsgebouw in Wervik dateert uit 1853, maar werd tijdens WOI zwaar beschadigd. Rond 1924 werd het vervangen door een station in wederopbouwstijl. In 2001 werd het station na renovatie beschermd. In oktober 2015 sloot de NMBS het loket en vorig jaar besloot ze het gebouw te verkopen. Enkele maanden geleden werden Ludovic en Karolien - van de ambachtelijke bakkerij Luka in Marke bij Kortrijk - de nieuwe eigenaars. 

Ze hebben ondertussen een Facebookpagina waarop iedereen de werken aan ‘Wervik Stoasche’ kan volgen. Ook doen ze oproep om oude foto’s over het vroegere station te verzamelen. Ook voorwerpen zijn welkom. Momenteel staat het gewezen station in de steigers voor de gevelreiniging.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.