Wervik denkt aan autoluw centrum, schepen én zijn familie keihard aangepakt: “De voorbije week was een hel”

Bart Pynket kreeg het hard te verduren de voorbije dagen.
Foto Luc Vanthuyne Bart Pynket kreeg het hard te verduren de voorbije dagen.
“De voorbije dagen hebben me onvoorstelbaar geraakt. Op sociale media doken bedreigingen op aan mijn adres en zelfs mijn familie werd niet gespaard. Het was echt een hel.”  Schepen Bart Pynket (Stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project) reageerde tijdens de gemeenteraad bijzonder emotioneel, nauwelijks één week nadat de plannen uitgelekt waren over een mogelijk autoluw stadscentrum. In een paar straten denkt de stad er aan om eenrichtingsverkeer in te voeren. 

Oppositieraadslid Sanne Vantomme (N-VA) was in de vorige legislatuur schepen van Mobiliteit en interpelleerde nu zijn opvolger over de denkpiste die begin vorige week in de media kwam. “Persoonlijk vind ik het voorstel dat gelanceerd werd te ingrijpend en te agressief”, aldus Sanne. “Op het gebied van duurzaamheid en ecologie is het zelf een heel slecht voorstel. Wij noemen dit voorstel het ’Negatief Traject’. (schepen Pynket behoort tot Positief Project, red.)”

“Mensen die uit de richting Laag Vlaanderen de binnenstad wensen te bereiken met de wagen gaan een omweg moeten maken van minstens een kilometer (indien de Vlamingenstraat éénrichtingsverkeer wordt, red). Is dit duurzaam en ecologisch?”

“De vele Fransen die frieten komen halen in de frituur in de Stationsstraat en andere frituren gaan om terug te rijden naar Wervicq-Sud deze omweg ook moeten maken. Als ze thuiskomen gaan ze kunnen smullen van een … koud buffet. Ook voor de slager en de krantenwinkel in de Sint-Medardusstraat is dit voorstel volgens ons een ramp.”

Sanne Vantomme (N-VA) nam het op voor de handelaars
RV Sanne Vantomme (N-VA) nam het op voor de handelaars

Sanne Vantomme nam het tijdens zijn beloop duidelijk op voor de handelaars. Hij eindigde met een oproep. “Zorg ervoor dat er in Wervik geen onnozele dingen gebeuren zodat we niet het ‘Bokrijk aan de Leie’ worden”, klonk het.

Zorg ervoor dat er in Wervik geen onnozele dingen gebeuren
zodat we niet het ‘Bokrijk aan de Leie’ worden

Sanne Vantomme (N-VA)

Zijn opvolger begon daarna aan een bij momenten emotioneel betoog. “Ik vind het onvoorstelbaar hoe ik en mijn familie worden aangepakt”, aldus schepen Bart Pynket. “Ik vind het beschamend hoe men op Facebook reageert. Het is hallucinant. Ik las zelfs bedreigingen. Dat pik ik niet. Ik noem dit het ‘rioolputje’ van de sociale media. We willen onze stad leefbaarder maken. Bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid zijn de drie kernwoorden. Niks doen is geen optie. In heel dat proces willen we iedereen betrekken.”

In GC Forum is er donderdag 23 mei tijdens de infoweek ‘Stad in verandering’ voor iedereen een infomarkt over enkele voor de toekomst belangrijke projecten. Waarin mobiliteit een belangrijke rol speelt. “Ik hoop dat al die roepers en schreeuwers er ook zullen zijn”, aldus de schepen.

De Sint-Medardusstraat zou éénrichtingsverkeer worden
Maxime Petit De Sint-Medardusstraat zou éénrichtingsverkeer worden2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Arne Janssens

    Misschien kunnen zij die het een 'dom' idee vinden op rustige en duidelijke manier uitleggen waarom het de volledige situatie niet verbeterd. Of zelfs opbouwend werken en op de infomarkt zelf een positief en uitgedacht plan voorstellen. In plaats van als razende wilden op de man te spelen...

  • Christophe Braem

    Zijn gevoelens zijn gekwetst. Kom dan niet met zo'n stom voorstel af en de mensen zouden niet klagen. Groen is maar aan de macht bij ons en het aantal domme ideeën dat ze al naar voor hebben geschoven is al groter dan de vorige 5 gemeenteraden bijeen.