Wereldreiziger Dominiek Druart (43) bezocht al meer dan 130 landen en stelt vrijdag tiende reisreportage voor

Dominiek Druart in zijn reis- en cultuurhuis Buddhas.
Luc Vanthuyne Dominiek Druart in zijn reis- en cultuurhuis Buddhas.
Wereldreiziger Dominiek Druart (43) brengt vrijdag in GC Forum in de Speiestraat in Wervik de première van zijn tiende reisreportage. In ‘Dwars door Centraal-Amerika’ gaat het om een zoveelste reis van Colombia naar Mexico. “Het is dit jaar ook al 25 jaar geleden dat ik mijn eerste avontuurlijke reis maakte”, zegt Dominiek Druart. “In die periode reisde ik in meer dan 130 landen.”

In de periode 2001-2002 maakte Druart een wereldreis. In Ethiopië en de Filipijnen naar Nieuw-Zeeland en Australië. Begin juli 2004 volgde weer een lange reis: eerst naar de Antillen (Cuba en Jamaica), dan de Himalaya (China), Bangladesh, Myanmar en Thailand. Op het Thaise eiland Phuket nam hij in 2005 samen met een vennoot een pension over. “Ik heb er meer dan drie jaar gewoond om er mijn droom - wonen en zelfstandig werken in een andere cultuur - te verwezenlijken. In mijn guesthouse en restaurant verwende ik mijn gasten tot in de puntjes. Ook een andere droom - reisbegeleider worden - kon ik er waarmaken. Ik heb bijna alle landen in Azië bezocht.”

Tijdens een reis van de Kaukasus naar Iran leerde hij zijn vrouw Katia kennen. Ze is afkomstig uit Peru en studeerde in Madrid. Dominiek leerde haar kennen toen ze op citytrip in Boedapest was. Ondertussen woont hij in de Speiestraat, in zijn reis- en cultuurhuis Buddhas. “Buddhas is een verzamelplaats van reisherinneringen, maar tegelijk worden er nieuwe reisplannen geboren”, vertelt Dominiek.

Dominiek Druart in Phuket.
JVK Dominiek Druart in Phuket.

Reisreportage

Met zijn reisreportage ‘Dwars door Centraal-Amerika’ zal hij ook door Vlaanderen trekken. Naast kleurrijke foto’s en videobeelden gebruikte Dominiek voor zijn tiende reisreportage ook voor het eerst een professionele drone. Luchtopnames zijn de kers op de taart. Dominiek was drie maanden onderweg. “Een huiveringwekkende belevenis was alvast de uitbarsting van de vulkaan El Fuego”, herinnert hij zich nog goed. Tickets voor ‘Dwars door Centraal-Amerika’ kosten 4,50 euro. Meer info op www.myworldtrips.com.

Dominiek in Azerbeidzjan. Toen hij daar op reis ging, was het oogstseizoen.
RV Dominiek in Azerbeidzjan. Toen hij daar op reis ging, was het oogstseizoen.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.