Wat heeft ’t Schooltje nu eigenlijk gekost?

De organisatoren van Koolzakommegang zijn tevreden over hun nieuw dorpshuis op het gehucht Ter Hand.
Luc Vanthuyne De organisatoren van Koolzakommegang zijn tevreden over hun nieuw dorpshuis op het gehucht Ter Hand.

Ter Hand kreeg dit jaar met ’t Schooltje een gloednieuw dorpshuis. De gewezen dorpsschool en kapel werden gesloopt. De inwoners mochten voor de nieuwbouw een naam kiezen. Alleen is er nu nog blijkbaar geen duidelijkheid over de kostprijs. 

“Ik kom uit op 930.713 euro of meer dan het dubbele van de raming”, aldus Hendrik Ingelbeen (CD&V) op de voorlaatste gemeenteraad. “Graag aandacht voor meer realiteit bij de raming van de projecten.”

Schepen van Financiën Belinda Beauprez (N-VA) zocht het ondertussen allemaal uit en kwam op de laatste gemeenteraad met totaal andere cijfers op de proppen. “Ik kreeg de cijfers van de financiële dienst en kom voor Ter Hand uit op 691.000 euro”, aldus de schepen. “Het nieuw GC De Knippelaaar in Kruiseke heeft 964.000 euro gekost.”

Volgens de schepen heeft raadslid Ingelbeen misschien beide cijfers verward. “Helemaal niet, ik baseerde me op cijfers die ik heb gekregen”, reageerde Hendrik.

Het bestek werd op de gemeenteraad in april vorig jaar goedgekeurd. De kostprijs was toen geraamd op 590.927 euro, inbegrepen de sloopwerken, ruwbouw, centrale verwarming, sanitair en elektriciteit.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.