Vrouw riskeert twee jaar cel voor zuuraanval op ex

Illustratiebeeld. De vrouw spoot met een fles ontstopper naar haar ex.
James Arthur Illustratiebeeld. De vrouw spoot met een fles ontstopper naar haar ex.
Er hangt een 46-jarige vrouw uit Wervik een effectieve celstraf van twee jaar boven het hoofd voor een zuuraanval op haar ex. De man herstelde wonderwel. Hij stond mee terecht omdat hij op zijn beurt zijn ex met een vleesmes bedreigde.

Sinds 2014 was het adres van het koppel regelmatig de bestemming van politiepatrouilles. Tal van processen-verbaal over huiselijk geweld werden uitgeschreven. Dat resulteerde in 2018 al in een veroordeling voor de rechtbank in Ieper. Op 24 juni 2018 kwam het opnieuw tot een confrontatie tussen beiden, die ondertussen de relatie verbroken hadden. Omdat ze opnieuw agressie vreesde, nam Marie-Claire M. een fles ontstopper in haar tas mee om zich eventueel te verdedigen. Toen het inderdaad opnieuw tot een verhitte discussie kwam, spoot ze met het goedje in het gezicht van Boniface N. (49). Ook een andere vrouw en een kind raakten licht gekwetst door het product. Boniface N. nam op zijn beurt een vleesmes en bedreigde zijn ex. Marie-Claire M. vloog drie maanden achter tralies in voorhechtenis, Boniface N. had twee huidtransplantaties nodig maar herstelde wonderwel.

De vrouw vroeg de rechter een voorwaardelijke straf met begeleidende maatregelen, Boniface N. vroeg er zonder straf vanaf te kunnen komen. De ruzies tussen beiden zijn ondertussen wel gestopt. Ze mogen geen contact meer met elkaar hebben. Vonnis op 18 november.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.