Volkstuintjes in Geluwe komen waarschijnlijk in Wervikstraat

De volkstuintjes in Wervik
Maxime Petit De volkstuintjes in Wervik
Een volkstuinpark in Geluwe komt er dan toch niet in de buurt van het woonzorgcentrum Ter Beke. Het wordt meer dan waarschijnlijk de Wervikstraat.

“We kregen eerder van de Vlaamse Landmaatschappij al 15.000 euro subsidies om Volkstuintjes op te richten in Geluwe”, aldus schepen van Zorg en Welzijn Sonny Ghesquière (sp.a). “We gingen dit eerst doen rondom het woonzorgcentrum Ter Beke, maar door mogelijk toekomstige plannen komt dat in het gedrang. Misschien komt er daar in de buurt een nieuwe verkaveling via een private ontwikkelaar.”

“We zijn nu aan het kijken in de omgeving van het toekomstig gemeenschapscentrum in de Wervikstraat. Vanuit de woon- en leefbuurt Triamant is men ook vragende partij voor een volkstuinpark en gaan we mogelijks overgaan tot een samenwerking. De subsidie moet gebruikt zijn tegen eind dit jaar. Het is dus zeker nog haalbaar.”

Vier jaar geleden ging volkstuinpark Schoonvelde in de Scherpenheuvelstraat in Wervik open. Er zijn daar zo’n vijftien gebruikers en er is duidelijk ook interesse in Geluwe.