Vierdeprovincialer dreigt voetbalterrein te verliezen

Het voetbalveld van Sparta Kruiseke is bouwgrond. Naast het terrein ontwikkelde De Leie al een verkaveling
Maxime Petit Het voetbalveld van Sparta Kruiseke is bouwgrond. Naast het terrein ontwikkelde De Leie al een verkaveling
Moet vierdeprovincialer Sparta Kruiseke vrezen voor het behoud van hun voetbalterrein in de Tabaksstraat? Tijdens de gemeenteraad in Wervik vroeg fractieleider Belinda Beauprez (N-VA) of de stad bereid is de gronden aan te kopen.

Eigenaar van die gronden is de sociale huisvestingsmaatschappij De Leie, met maatschappelijke zetel in Wervik en die wil de grond verkopen. Naast het voetbalterrein ontwikkelde De Leie al een nieuwe verkaveling in de John Edenstraat met een mix van sociale koop- en huurwoningen. Als de grond verkocht wordt, zou Sparta Kruiseke wel eens moeten verhuizen, tenzij de stad de grond koopt. Volgens burgemeester Youro Casier(sp.a) wil De Leie een miljoen euro voor de grond. “Die vraagprijs is hallucinant”, vindt Belinda Beauprez.

Schepen van Sport Geert Bossuyt (sp.a) is ook voorzitter van Sparta Kruiseke. “Het gaat om bouwgrond en de stad zal die niet kopen. We gaan nu afwachten wat De Leie doet.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.