Verenigingen vragen extra ruimte

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WERVIK

Het huidige stadsbestuur gaat voor de uitbreiding van stadszaal Oosthove.
Luc Vanthuyne Het huidige stadsbestuur gaat voor de uitbreiding van stadszaal Oosthove.
De verenigingen in Wervik zijn al langer vragende partij voor meer zalen voor hun werking en activiteiten. Het huidige stadsbestuur gaat voor een uitbreiding van stadszaal Oosthove. Er wordt al een tijdje over gesproken, maar voorlopig is er nog niets gebeurd. Het is een dossier dat lijkt aan te slepen.

"Ik ga er niet mee akkoord dat het een aanslepend dossier is", reageert huidig schepen van Cultuur Sanne Vantomme (N-VA). "Er werd een masterplan opgemaakt voor Oosthove. Het werd een inspraakdossier met een visie die werd teruggekoppeld naar onze diensten, naar de adviesraden, verenigingen en de bevolking. Zulke dossiers nemen nu eenmaal veel tijd in beslag. Voor de eerste fase werd er een wedstrijd uitgeschreven, binnenkort wordt een ontwerper aangesteld. Diegenen die nu het luidst roepen dat de verenigingen te weinig ruimte hebben, verkochten hun coöperatieve vereniging (de schepen doelt op Volksbelang in de Duivenstraat, red.) aan een bouwpromotor, waardoor er heel wat verenigingen op straat kwamen te staan, maar deze verenigingen heeft de stad een onderdak geboden. Ik ben blij dat we zoveel gerealiseerd hebben in één legislatuur. Er werd heel veel gedaan om de verenigingen een goede huisvesting te bezorgen. Denk maar aan harmonie Onder Ons, het Rode Kruis, fotoclub Kik-nu en de opbergboxen in de oude tabaksfabriek Arvic, waar er veertien verenigingen hun materiaal opbergen."

Ook in kerken en scholen

Bart Pynket, lijstduwer van de stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project: "We kiezen resoluut voor een verdere uitbouw van Oosthove. We willen van deze site een echte vrijetijdssite maken. Dat betekent dat we investeren in een polyvalente zaal indeelbaar in kleinere ruimtes. De site wordt verder ingevuld met een zwembad, een groter speelplein, een publieke barbecue en groen. De zalenproblematiek maken we beheersbaar door een efficiënter boekingssysteem. Als blijkt dat er nog steeds vraag is, werken we nauwer samen met onze scholen. Daar vind je immers nog steeds een groot potentieel aan zalen. We kunnen ook nadenken over het optimaal benutten van onze kerken." (DBEW)