Verdachten sigarettenfraude blijven in de cel

Günther Vandewiele (39), zaakvoerder van afvalverwerkingsbedrijf Vandewiele Recycling, en zijn werknemer Dirk V. (52) uit Alveringem blijven in de cel. Dat heeft de Kamer van Beschuldigingstelling in Gent beslist.

Samen met twee andere verdachten werden ze begin juli aangehouden op verdenking van de verduistering van 2,5 miljoen namaaksigaretten. Zaakvoerster V., de echtgenote van Vandewiele, werd in juli al vrijgelaten onder voorwaarden. De vierde beklaagde, Johannes H. (46) uit Ravels, moet een van de komende weken nog voor de KI verschijnen.

Vandewiele Recycling, met vestigingen in Wervik en Gistel, kreeg 2,569 miljoen in beslag genomen namaaksigaretten in handen, die bestemd waren voor vernietiging. Maar het bedrijf heeft minstens een deel van die sigaretten achter gehouden. Douane en Accijnzen startten met een onderzoek. Op 30 juni werden de namaaksigaretten gerecupereerd. Een dag later werden drie verdachten opgepakt en een week later werd de man uit Ravels ook gearresteerd. Ze werden aangehouden op verdenking van misbruik van vertrouwen, voor de man uit Ravels komt er nog heling bij. (BDW)