Veel dure projecten nog in de pijplijn

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WERVIK

Ook de heraanleg van de Steenakker zit er nog aan te komen.
Foto Luc Vanthuyne Ook de heraanleg van de Steenakker zit er nog aan te komen.
Heel wat grote dossiers zitten nog steeds in de pijplijn: het nieuwe gemeenschapscentrum in Geluwe, de heraanleg van de Steenakker en de stationsomgeving, de uitbreiding van Oosthove. Lukken al die realisaties in de volgende legislatuur zonder de belastingen te verhogen?

"We zijn alvast heel duidelijk: de belastingen worden in Wervik niet verhoogd", zegt Bert Verhaeghe, lijsttrekker van de Stadslijst (Open Vld-Groen-Positief Project). "Door een belastingverhoging in 2001, doorgevoerd door CD&V en sp.a, behoren de belastingen nu al tot de hoogste van West-Vlaanderen. En er zijn de voorbije jaren ook heel wat investeringen wél afgewerkt, zoals een gemeenschapscentrum voor Kruiseke en Ter Hand en een nieuw skatepark in Wervik", aldus Verhaeghe.

Ontwerper aangesteld

"Ook de toekomstige projecten zitten op het juiste spoor. Er is een bouwplan voor het gemeenschapscentrum in Geluwe, dat om budgettaire redenen wel nog wat bijgeschaafd moest worden. Ook voor de Steenakker en Oosthove is een ontwerper aangesteld en kunnen we vooruit. De stad kan deze investeringen aan en de projecten moeten de komende jaren uitgevoerd worden."


Belinda Beauprez, lijsttrekker voor N-VA: "De Leiewerken, de Vrijdagmarkt en de kerkomgeving werden nu afgewerkt. Voor de andere grote werken werden al veel voorbereidingen getroffen, het budget is er ook al. Ook die projecten zullen gerealiseerd worden. Wat het gemeenschapscentrum in Geluwe betreft, daar heb ik als schepen van Financiën mijn voet tussen de deur gezet. Een project dat begroot werd op 5 miljoen euro, maar 7,5 miljoen euro gaat kosten, dat is voor mij een brug te ver, de plannen moesten aangepast worden. Ook eens neen durven zeggen, is een teken van goed bestuur."

Overschot

"Voor N-VA is het duidelijk: zeker geen belastingverhoging", gaat Beauprez verder. "Integendeel, als we de dagelijkse kleine uitgaven verder onder controle krijgen en jaarlijks ongeveer een miljoen euro overschot hebben op de begroting, dan streven we naar een belastingverlaging." (DBEW)