Vanaf maandag blokkot in de Sint-Janskapel

logo stad Wervik
RV logo stad Wervik
Vanaf komende maandag organiseert de stad een blokkot in de Sint-Janskapel op de Steenakker. Er wordt gratis wifi voorzien en er staat een kleine frigo waarin de studenten bijvoorbeeld hun boterhammen kunnen bewaren. Er is een capaciteit voor 16 studenten. De kapel is dagelijks, en dus ook in het weekend, toegankelijk voor studenten van 8 tot 20 uur. Het blokkot is open tot en met donderdag 13 juni.

Sinds 2016 was er een blokkot in de bibliotheek en in buurthuis De Kier. Omwille van de beperkte openingsuren was dit geen succes. “In januari is er door de jeugddienst online op de sociale media Facebook een enquête geweest omtrent studieruimte in Wervik-Geluwe en daaruit bleek dat een aantal studenten er voor kiezen om samen te blokken”, aldus schepen van Jeugd Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Na de blokperiode in de vorige winter kwam ook de vraag vanuit de stedelijke jeugdraad. In de toekomst gaan we proberen ook in Geluwe een blokkot te voorzien. Het GC De Gaper is daar druk bezet en de staat van het oud-gemeentehuis is niet geschikt. We zoeken in Geluwe een locatie.”

Blokkoten zijn de afgelopen jaren populair over heel Vlaanderen. Het stadsbestuur wil nu op deze trend inspelen. Een jaar geleden deed de oppositiepartij CD&V een voorstel voor een blokkot met toezicht. Fractieleider Bercy Slegers pleitte er dinsdagavond tijdens de gemeenteraad voor om het organiseren van een blokkot een jaar aan te houden en dan te evalueren.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.