Turnclubs willen meebetalen in nieuwe turnhal

Turnclub Krachtig en Lenig (KEL) Wervik en Turnkring Geluwe, samen goed voor 690 leden, stellen het schepencollege voor om zelf mee te betalen in de bouw van een nieuwe gemeenschappelijk turnhal.

De raming voor een nieuwe turnhal bedraagt 1,8 miljoen euro. "De investering in het turn- en ander materiaal, zoals een muziekinstallatie en spiegelwand van 300.000 euro, zouden we zelf dragen", zegt voorzitter Hannes Decorte van KEL. "Daarnaast willen we nog eens 400.000 tot 500.000 euro investeren. Hoeveel we daarvan meteen zouden kunnen neertellen, willen we bekijken met de stad."


Het schepencollege besprak gisteren het voorstel. "We namen daarvan akte, maar ons standpunt blijft hetzelfde. Alles hangt af van de financiële mogelijkheden van de stad", zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). "Ons meerjarenplan ligt vast en daarin is er geen financiële draagkracht voor een turnhal. Het wordt iets voor de volgende legislatuur. De eerste vraag is natuurlijk waar er beschikbare grond ligt voor de bouw van een turnhal."


(DBEW)