Turnclubs smeken om gezamenlijke stek

STEM 2018 | DIT MOET BETER IN WERVIK

Turnclub KEL en de Geluwse Turnkring zijn vragende partij voor een nieuwe gemeenschappelijke turnzaal.
Foto Vanthuyne Turnclub KEL en de Geluwse Turnkring zijn vragende partij voor een nieuwe gemeenschappelijke turnzaal.
Turnkring Krachtig en Lenig Wervik en Turnkring Geluwe tellen zeer veel leden en zijn vragende partij voor een gemeenschappelijke turnzaal. Wordt dat een van de prioriteiten de volgende legislatuur? Beide verenigingen zijn bereid mee te financieren.

"Er is al één grote meevaller en dat is dat de turnclubs zich wensen te verenigen en mee helpen investeren in de accommodatie", zegt lijsttrekker Belinda Beauprez (N-VA). "We zijn grote voorstander dat clubs zich gaan verenigen, want het wordt ook alsmaar moeilijker om aan de nodige budgetten te geraken om te overleven als club. Trouwens, samenwerken betekent ruimte besparen. Ik ben ervan overtuigd dat we samen op zoek moeten gaan naar een gepaste accommodatie, kan dat in de toekomst Ter Linde (waar zich nu Turnkring Geluwe bevindt, red.) zijn? Moet er een nieuw gebouw komen? Wat is het kostenplaatje?"

Dialoog

"Deze dialoog zal moeten opgestart worden met de clubs. Persoonlijk denk ik dat we pas de optie Ter Linde kunnen belijken als het GC Geluwe is gerealiseerd. Het GC Geluwe dient om meer ruimte te creëren in Ter Linde Geluwe. Maar misschien hebben de turnclubs een eigen visie waar ik graag naar luister en uiteraard ook voor open sta."


"Beide verenigingen zijn al lang vragende partij voor één nieuwe grote turnzaal", zegt lijsttrekker Bercy Slegers (CD&V). "Ze namen zelfs de gemeenteraadsleden mee op werkbezoek naar de omliggende gemeenten. Voor CD&V is de topprioriteit het oplossen van het gebrek aan ruimte en zalen voor verenigingen. Dit zowel voor cultuur, jeugd als voor sportverenigingen. Is er hiervoor geld? Vlaanderen gaf al enkele jaren subsidies voor intergemeentelijke zwembaden of sportzalen. Een gemiste kans dat Wervik nog nooit op deze subsidietrein is gesprongen. De beide verenigingen zelf willen zelf ook een bijdrage leveren. Samenwerken is belangrijk in dit dossier. CD&V is bereid om hier samen met alle partners werk van te maken. Ofwel centraliseren in een nieuwbouwvleugel in Ter Linde, ofwel centraliseren in een nieuwe turnzaal tussen Wervik en Geluwe." (DBEW)