Stadspersoneel neemt deel aan inleefweek tegen armoede

Het stadhuis van Wervik.
Maxime Petit Het stadhuis van Wervik.
Tien personeelsleden van de stad en Woon-en Zorgbedrijf Wervik nemen sinds vrijdag deel aan een inleefweek tegen armoede. Ze gaan de uitdaging aan om een week rond te komen met een budget van iemand die in armoede leeft. Dat komt neer op zestig euro voor een volwassene en twintig euro voor een kind. 

“Zo ervaren ze hoe het voelt om in armoede te leven”, zegt schepen Sonny Ghesquiere (sp.a). “Welzijnszorg leidt de week in goede banen met een start- en slotmoment. We denken er ook aan zo’n inleefweek voor de bevolking te organiseren.”

Het initiatief is een vervolg op de ‘Werelddag van Verzet tegen Armoede’ vorige maand. “Met acties sensibiliseren we de inwoners van Wervik en roepen we op tot solidariteit met mensen in armoede”, gaat Ghesquière verder. “(Kans)armoede blijft een harde realiteit in onze maatschappij, vaak dicht bij ons, maar daarom niet altijd zichtbaar. Bovendien is het iets dat iedereen kan overkomen. Om in armoede verzeild te raken, al dan niet tijdelijk, hoef je geen gekke dingen te doen. Ontsnappen uit armoede is dan ook een serieuze taak, die ons allen aangaat.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.