Stadsharmonie Wervik heeft nieuwe dirigent en nieuw uniform

Wouter Vercruysse is de nieuwe dirigent bij de Stadsharmonie Wervik.
Maxime Petit Wouter Vercruysse is de nieuwe dirigent bij de Stadsharmonie Wervik.
De Stadsharmonie Wervik heeft een nieuwe dirigent. Wouter Vercruysse (31) uit Deerlijk volgt Pieter Meersseman op. De muzikanten steken ook in een nieuw kostuum. 

Pieter Meersseman uit Ieper volgde begin 2017 Lieven Maertens als dirigent van de harmonie Onder Ons op. Het kwam vorig jaar tot een fusie met De Grote Harmonie. Meersseman loodste beide harmonieën door de fusie. Het werd voor Meersseman echter te druk en de Stadsharmonie Wervik moest op zoek naar een opvolger. Wouter Vercruysse is een telg uit een muzikale familie. Zijn grootvader, vader en oom hebben een verleden in de fanfare van Deerlijk. De nieuwe dirigent heeft dan ook een rijke muzikale opleiding. Als beroepsmuzikant geeft hij les aan het PTI Kortrijk en aan de Academie voor Woord en Muziek in Diksmuide. Eerder was Vercruysse dirigent van het jeugdorkest van de koninklijke fanfare Sint-Cecilia Deerlijk, de jeugdharmonie Mortsella (Moorsele) en tot 2017 van fanfare De Zwaan in Lichtervelde. Hij volgde een opleiding klassieke muziek, optie trompet aan het conservatorium in Gent.

De Stadsharmonie Wervik telt vijftig muzikanten. “Met het aantrekken van Wouter Vercruysse willen we van onze harmonie een bloeiende vereniging maken, waarin alle muzikanten zich thuis voelen”, zegt voorzitter Filip Simoens. “Nu de fusie van de harmonieën geregeld is, kunnen we ons samen met de nieuwe dirigent focussen op het muzikale. Omdat we tijdens onze optredens perfect voor de dag willen komen, kozen we voor een nieuw uniform. Tijdens de Zomerkermis kwamen we voor de eerste keer op straat in ons nieuw pak. De jeugdharmonie en de drumband dragen een mooie polo en sweater.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.