Stad pakt gevaarlijk kruispunt aan, CD&V wil nog meer

Aan het kruispunt van de Beselarestraat met de Schoolstraat en de Derde Lansiersstraat is het verkeersteken 'voorrang van rechts' geschilderd.
Foto Vanthuyne Aan het kruispunt van de Beselarestraat met de Schoolstraat en de Derde Lansiersstraat is het verkeersteken 'voorrang van rechts' geschilderd.
De stad heeft extra maatregelen genomen om de voorrang van rechts op het drukke kruispunt van de Beselarestraat met de Schoolstraat en de Derde Lansiersstraat nog meer te verduidelijken. Op het wegdek is het verkeersteken 'voorrang van rechts' geschilderd.

"Jammer genoeg gebeuren er daar nog altijd ongevallen", aldus schepen van Mobiliteit Sanne Vantomme (N-VA). "Volgens de politie is dat kruispunt verkeerstechnisch in elk geval volledig in orde. Voor het verkeer uit de richting Ter Hand hebben we vroeger al extra signalisatie aangebracht", vertelt schepen Sanne Vantomme.

Meer ongevallen

De oppositiepartij CD&V wil dat het kruispunt overzichtelijker wordt.


"We hebben bij de politie de ongevallencijfers eens opgevraagd", zegt CD&V-fractieleider Bercy Slegers.


"We zien dat sinds de heraanleg in 2011 het aantal ongevallen wel hoger ligt dan voorheen. In 2014, 2015 en 2017 werd telkens een viertal ongevallen geregistreerd bij de politie. Gelukkig zijn het ongevallen met slechts blikschade, maar niettemin wil dit toch wel zeggen dat er een probleem is. En dit zijn nog maar de geregistreerde ongevallen, vaak wordt blikschade in der minne geregeld en er komt niet altijd politie aan te pas. Een mobiliteitsexpert moet dit kruispunt evalueren en voorstellen doen om dit overzichtelijker en verkeersveiliger te maken. Bijvoorbeeld met extra grote borden", aldus fractieleider Bercy Slegers. (DBEW)