Stad gaat verloederde parking NMBS opfrissen

De stad huurt de parking in de Ommegangstraat van de NMBS.
Maxime Petit De stad huurt de parking in de Ommegangstraat van de NMBS.
Het stadsbestuur van Wervik gaat de parking aan de overkant van Salons Tabaksbloem in de Ommegangstraat, dat het sinds vorig jaar huurt van de NMBS, wat opfrissen. Fractieleider Belinda Beauprez (N-VA) had aangeklaagd dat de parking er vuil en troosteloos bij ligt.

“We gaan de parkeerplaatsen afbakenen, zodat er meer auto’s kunnen parkeren”, zegt burgemeester Youro Casier (sp.a). “Het groen aan de voorkant van de parking gaan we  - met het akkoord van de NMBS - laten verwijderen. We gaan de parking dus wat opfrissen.”

Sinds vorig jaar is er een huurcontract, maar er staan nog twee zulke borden, die zullen verwijderd worden.
Maxime Petit Sinds vorig jaar is er een huurcontract, maar er staan nog twee zulke borden, die zullen verwijderd worden.

“We willen in elk geval de toegankelijkheid van de parking verbeteren, zodat het zicht vanop de Ommegangstraat opengetrokken wordt”, pikt schepen Bart Pynket (Stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project) in. Aan de ingang van het terrein staan ook nog altijd twee blauwe borden ‘verboden te parkeren’, maar de stad gaat die verwijderen.

De stad betaalt voor de huur achthonderd euro per jaar. Op het einde van de grote parking bevindt zich ook een sectioneerpost van Infrabel en lang geleden was er nog een loskade voor treinen. De parking werd vroeger nog gehuurd door de eigenaar van Salons Tabaksbloem.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Brigitte Mulle

    Eindelijk nog wat parking bij in Wervik.