Stad betrekt oppositie en burger bij opmaak meerjarenplan

Het schepencollege wil bij de opmaak van het meerjarenplan de oppositie en de burger betrekken.
Luc Vanthuyne Het schepencollege wil bij de opmaak van het meerjarenplan de oppositie en de burger betrekken.
Het schepencollege van Wervik reikt voor de opmaak van het nieuw beleidsplan voor de komende jaren de hand naar oppositiepartijen CD&V en N-VA. Ook de burger krijgt inspraak. 

“Eind deze week gaan we de oppositie een werkstuk bezorgen”, zegt schepen van Communicatie Bart Pynket (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “We willen een consensus bereiken. We hebben onze prioriteiten, maar staan open voor suggesties van de oppositie en gaan die in alle openheid samen bespreken. We gaan ook campagne voeren naar de burger, want we willen de bevolking inspraak geven. We plannen half november drie publieksmomenten in Wervik, Geluwe en Kruiseke. Daar willen we horen wat de burgers belangrijk vinden. Nadien zitten we een tweede keer samen met de oppositie. Om dan te komen tot een definitief document, dat zal besproken worden op de gemeenteraad van 17 december.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.