Solidariteit is groot voor zestiger die maandag alles verloor in brand

Ismaël Scheirens van café 't Postje met de collectebus voor Ronny.
Foto Petit Ismaël Scheirens van café 't Postje met de collectebus voor Ronny.
Heel wat mensen bieden hulp aan Ronny Bonnier, de 61-jarige man uit Wervik die zijn hele hebben en houden in een zware brand verloor. Zijn woning in de Laag Vlaanderenstraat ging maandagavond in vlammen op.

"Mijn vader woont momenteel in een crisiswoning van het OCMW. Hij mag daar vier maanden blijven wonen", vertelt Ronny's dochter, Tanja. "We kregen al heel wat hulp aangeboden. Zo heeft mijn pa al heel wat kleren gekregen en zijn er mensen die meubels willen afstaan. Iemand bood ook een loods aan om alles te kunnen stallen."

Buren helpen

Tanja wil echter ook iets voor de buren doen, een Frans koppel met hun kindje, wiens huis eveneens zware schade opliep door de brand. In verschillende handelszaken en cafés komt een collectebus, om geld in te zamelen. Dat zal onder meer het geval zijn in 't Safferskruis, het stamcafé van Ronny, maar ook in café 't Postje in Menen. "Het is het minste dat we kunnen doen", zegt uitbaatster en goede vriendin van Tanja, Aniëlla Neyrinck. Wie Ronny of zijn buren nog wil helpen, kan contact opnemen met Tanja via 0471/19.95.82. (CMW)