Openbaar onderzoek voor nieuwe verkaveling
aan Ooststraat gestart

Een simulatiebeeld van de verkaveling Ooststraat, met 7 blokken van 48 woningen.
RV Een simulatiebeeld van de verkaveling Ooststraat, met 7 blokken van 48 woningen.
Momenteel loopt gedurende 30 dagen een openbaar onderzoek over de aanvraag voor een omgevingsvergunning voor een nieuwe verkaveling in de Ooststraat. 

De stad verkocht de grond van het gewezen tweede voetbalterrein en een deel van het eerste terrein van Eendracht Wervik aan projectontwikkelaar Catteeu uit Lo-Reninge. Die wil er zeven blokken met 48 woningen bouwen. Richtprijs voor de standaardwoningen is 219.118 euro. Het terrein heeft een oppervlakte van 1,5 hectare. De nieuwe verkaveling zal de stad niets kosten, want de private partner moet ook zorgen voor de wegen- en rioleringswerken en de aanleg van de omgeving. Het gaat om een Publiek Private Samenwerking (PPS).

“De stad zal de bouwgrond zelf verkopen”, aldus schepen van Wonen Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “We laten de ontwikkelaar dit niet doen om speculaties tegen te gaan. De kopers zullen aan de stad trouwens geen btw moeten betalen.” Goed nieuws alvast ook voor de bewoners van een deel van de Vredestraat, want aan de buitenkant van de verkaveling komt een garageweg die loopt van de Hellestraat tot de Ooststraat. Daarvoor worden in de Ooststraat tegen de kleuterschool van De Graankorrel een rij garages afgebroken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.