Ontevreden klant schiet hagelpatroon af naar nachtwinkel: Twee klanten lichtgewond

Slachtoffers Dimitri Demeester (32) en Jordy Deloddere (25).
Alexander Haezebrouck Slachtoffers Dimitri Demeester (32) en Jordy Deloddere (25).
De Leiestraat in Wervik werd tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een schietincident. Een ontevreden klant vuurde omstreeks 2 uur een hagelpatroon af in de richting van een nachtwinkel. “Plots hoorden we een schot, we doken meteen achter de frigo’s om dekking te zoeken”, vertellen slachtoffers Jordy Deloddere (25) en Dimitri Demeester (32).

De feiten speelden zich af aan de nachtwinkel vlak naast het voormalig café The Skyline op het begin van de Leiestraat vlakbij de Leiebrug en de grens met Frankrijk. Een man wou een fles drank kopen, maar had niet genoeg geld mee. Toen de uitbater weigerde de man iets te laten meenemen, is hij boos naar buiten gestapt. “Een tijdje later kwam de klant terug”, zegt commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Vanop de brug vuurde hij een hagelpatroon af in de richting van de nachtwinkel. 

“We wilden nog een paar blikjes drank kopen en gingen naar de nachtwinkel”, vertellen slachtoffers Jordy Demeester en Dimitri Demeester (32) uit Wervik. “We gingen naar binnen en stapten naar de frigo toen plots een geweerschot weerklonk. In een reactie doken we meteen achter de koelkasten om dekking te zoeken. Gelukkig kwamen daarna geen schoten meer. Zelf had ik niet meteen door dat ik geraakt was, tot ik merkte dat er bloed van mijn gezicht liep.” Jordy en Dimitri verlieten nadien de nachtwinkel. “Ik ben terug naar mijn vriendin gegaan. Eens we goed en wel beseften wat er eigenlijk gebeurd was, hebben we de politie gebeld.” 

Zelf had ik niet meteen door dat ik geraakt was, tot ik merkte dat er bloed van mijn gezicht liep

Jordy Deloddere

Jordy en Dimitri werden na de feiten afgevoerd naar het ziekenhuis voor verzorging. “Ik ben op ongeveer elf plaatsen geraakt geweest. Ze hebben verschillende hageldeeltjes uit mijn lichaam gehaald. Gelukkig valt het allemaal wel goed mee, maar wat als zo’n hageldeeltje mijn oog had geraakt? We mogen allebei van geluk spreken.”

De nachtwinkel waar de feiten zich afspeelden.
Alexander Haezebrouck De nachtwinkel waar de feiten zich afspeelden.

Dader voorlopig spoorloos

De politie van de zone Arro Ieper voert een onderzoek naar de dader. Vermoedelijk staat de dader wel op camerabeelden van de veiligheidscamera’s in de buurt. De dader vertrok na de feiten terug over de brug in de richting van Frankrijk. Een hagelgeweer wordt voornamelijk gebruikt als jachtgeweer of bij het kleiduifschieten. Bij één schot kunnen tot 350 verschillende hagelkorrels in het rond schieten.

Alexander HaezebrouckReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.