Na twee jaar heeft dorpskom van Kruiseke weer een buurtwinkel

Koppel verkoopt naast voeding ook dieren

Uitbater Kevin Vanhee van ‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’.
Maxime Petit Uitbater Kevin Vanhee van ‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’.
De dorpskom van Kruiseke heeft vanaf dit weekend weer een buurtwinkel. Twee jaar geleden ging Noma’s Supermarkt dicht, maar Kevin Vanhee en Nele Verfaillie openen zaterdag in hetzelfde pand ‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’. Naast de voedingswinkel is er in een aparte ruimte ook een dierenwinkel, waar je onder andere sierkonijnen, sierkippen en vogels kunt kopen.

In de Vossaardestraat buiten de dorpskom van Kruiseke baten Kevin Vanhee en Nele Verfaillie sinds november 2017 buurtwinkel ’t Schiethoekske uit. Enkele maanden voor de opening van hun buurtwinkel begonnen ze op hetzelfde adres ook al met Bunny & Chickenfarm, waar ze sierkonijnen, sierkippen en dierenvoeding verkopen. In mei 2018 openden ze in het naburige Zandvoorde hun tweede winkel: ‘Zandvoorde uw buurtwinkel’. Vanaf komend weekend komt alles dus op één plek in de Kruisekestraat.

Vroeger dan gepland

‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’ gaat eigenlijk vroeger open dan verwacht. “We waren aanvankelijk van plan te starten in januari, maar omdat de wegen- en rioleringswerken in Zandvoorde ondertussen zijn begonnen, openen we onze nieuwe zaak wat vroeger”, legt Kevin uit. “De zaak in Zandvoorde is ondertussen al gesloten. We huren dit pand in de dorpskom van Kruiseke. Twee jaar geleden hadden we die stap al willen zetten, maar door allerlei omstandigheden kwam daarvan niks in huis.”

In een aparte ruimte in hetzelfde pand vind je ook een dierenwinkel.
Maxime Petit In een aparte ruimte in hetzelfde pand vind je ook een dierenwinkel.

Aanbod

Buiten een broodautomaat is er geen voedingswinkel meer in de dorpskom van Kruiseke. “De inwoners vragen er al lang om en nu hebben ze weer een buurtwinkel”, glundert Kevin. “Nele en ik zijn beiden opgegroeid in Kruiseke, de mensen kennen ons en dus hopen we dat het hier lukt. In onze twee andere buurtwinkels hebben we ondertussen ervaring kunnen opdoen. Net zoals in onze twee andere winkels komt het brood van Bakkerij Klaas in Wervik. We gaan ook zelf stokbroden en boterkoeken afbakken. We hebben een groot assortiment charcuterie en vers vlees. Verder vind je bij ons ook groenten en fruit, bieren, likeuren en wijnen. We gaan ook kranten en magazines verkopen, er komt een Lottodepot en je zult hier ook terecht kunnen voor een cadeaubon. Zelfs speelgoed behoort tot ons uitgebreid gamma.”

De rekken zijn al aangevuld. ‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’ gaat zaterdag open.
Maxime Petit De rekken zijn al aangevuld. ‘Kruiseke Uw Buurtwinkel’ gaat zaterdag open.

Bedrukkingen

“Onze dierenwinkel is een extra troef. In een garagebox bieden we konijnen en kippen aan en we kweken ook zelf kanaries en parkieten. Tussen de voedings- en dierenwinkel bevindt zich een sas, er zijn dus twee aparte ruimtes. De dierenwinkel heeft ook een afzonderlijke uitgang.”

Naast de buurt- en dierenwinkel doet Nele Verfaillie ook allerlei bedrukkingen. “Die zaak draait ook goed”, weet Kevin. “We bedrukken werkelijk alles: kledij, petten en school- en sportgerief.”

Tijdens het openingsweekend is iedereen zaterdag welkom van 7 tot 18 uur, zondag van 7 tot 13 uur en maandag op Wapenstilstand van 8 tot 12 uur.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Dirk Peutevinck

    Alle succes gewenst met jullie onderneming . Kom zeker eens langs .