Melkkoe valt in centrum uit aanhangwagen

De koe viel uit een aanhangwagen, maar stelt het ondertussen weer goed.
Hans Verbeke De koe viel uit een aanhangwagen, maar stelt het ondertussen weer goed.
Heel wat mensen keken dinsdagochtend raar op toen in de dorpskom van Geluwe plots een loslopende koe opdook. Het dier was uit een aanhangwagen gevallen, zo bleek. De koe zag er bijzonder mager uit en was gewond aan de achterpoten. “Het beest stelt het ondertussen weer goed”, zegt de eigenaar.

Christophe Quenoi die café De Plaetse uitbaat op de Sint-Denijsplaats, zag het dier dinsdag plots lopen in het centrum. “Het dier zag er uitgemergeld uit en bloedde aan de achterpoten. Niemand wist waar het vandaan kwam. Even later werd de koe opgehaald, vermoedelijk door een veehandelaar. Het liet zich gewillig wegleiden.” 

Die veehandelaar is de vader van Kristof Beyls uit Slypskapelle. “Mijn vader was met het dier op weg”, vertelt Kristof. “Toen het licht op het kruispunt aan de Sint-Denijsplaats op groen sprong, vertrok hij weer, maar de deur van de laadruimte was blijkbaar niet goed gesloten. De koe verloor haar evenwicht en viel op straat. Ze raakte lichtgewond, maar is ondertussen weer de oude.” 

Beyls betwist echter dat de koe uitgemergeld was. “Ik snap het wel dat mensen dat denken als ze het dier zien. Het gaat om een melkkoe van het Holstein-ras. Die staan nooit dik. Dat mag trouwens ook niet, ze zouden er nadeel van ondervinden. Melkkoeien zijn altijd veel magerder dan een vleeskoe. Met de koe is niks aan de hand”, besluit Beyls.
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Michel-Laila Vandermeersch

  We hebben dierenpolitie nodig in dit land !

 • Walter Corneel

  Ziet er maar mager uit voor een melkkoe

 • MYRIAM VAN RECK

  Ik denk toch niet dat voor de koe goed gezorgt wordt ! Wie doet nu de aanhangwagen niet goed toe ?

 • Mike Stevens

  “Het beest stelt het ondertussen weer goed”, zegt de eigenaar. Zo erg goed ziet dat arme dier er niet uit?! een graatmagere melkkoe? en er wordt weer geen enkele PV opgemaakt? waar kan ik een klacht indienen wegens dierenmishandeling?

 • Marjan Van Puyenbroeck

  HI-LA-RISCH, hoe degene die er nougaballen van kennen het toch weer beter schijnen te weten dat dat beest uitgemergeld is. Die koeien zijn zo. Kijk naar elke wei die je passeert waar melkkoeien staan. Uilskuikens, praat over dingen waar je wel wat van weet! Zo vergaat het groen ook steeds.