Lester Vandersyppe wint tweede editie BK kuiltjesknikkeren

Lola Brillant won het BK kuiltjesknikkeren bij de kinderen (tot veertien jaar)
Henk Deleu Lola Brillant won het BK kuiltjesknikkeren bij de kinderen (tot veertien jaar)
Lester Vandersyppe (26) won vandaag de tweede editie van het BK kuiltjesknikkeren, een organisatie van Les Boules d’Or aan hun clublokaal café ‘t Lusterke in de Molenstraat in Wervik. Lester versloeg in de finale de uittredende kampioen Daan Rozé. Achiel Verschaeve werd derde, Severine Decorte vierde. Er waren bij de volwassenen vierentwintig deelnemers. Les Boules d’Or is de enige officiële knikkerclub van ons land.

“Vorig jaar nam ik niet deel maar ben wel komen kijken”, aldus de kersverse kampioen Lester. “Ik vond het geestig. Zaterdag in de voorrondes moest ik twee wedstrijden spelen. Uiteindelijk bleven we na de eerste dag nog met zes over en speelden we zondag verder in twee poules van drie. Tijdens de halve finale had ik het tegen Achiel Verschaeve moeilijk. Hij liet het op het einde liggen en won ik nipt. Volgend jaar kom ik zeker terug om mijn titel te verdedigen.” (lacht)

“Ik ben teleurgesteld maar kan ermee leven”, aldus de uittredende kampioen Daan Rozé kort na de finale. Het BK kuiltjesknikkeren werd gekoppeld aan het zevenjarig bestaan van café ’t Lusterke. “We hadden een heel divers deelnemersveld”, aldus een tevreden cafébaas Antony. “Sommigen uit Beselare en Moorslede namen voor de eerste keer deel.”

Zaterdag bij de kinderen (tot veertien jaar) won Lola Brillant. Elke wedstrijd namen twee deelnemers met elk twee knikkers het tegen elkaar op. Bij de start moeten de knikkers zo dicht mogelijk bij het kuiltje belanden. Wie daarin het best slaagt, mag beginnen. Het enige wat telt is het scoren met de allerlaatste knikker.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.