Leerlingen internaat met bus langs A19 gestrand op weg naar voetbaltornooi

Leerlingen en begeleiders konden onder een brug schuilen voor de regen.
LSI Leerlingen en begeleiders konden onder een brug schuilen voor de regen.
Zeven begeleiders en 32 leerlingen van het internaat van MPI Pottelberg in Kortrijk zijn woensdag rond 14 uur met hun bus langs de snelweg A19 in Geluwe gestrand.
Onder de motorkap deed zich een technisch defect voor.
LSI Onder de motorkap deed zich een technisch defect voor.

Opvoedster Diethild Vanweehaeghe zat achter het stuur van de bus. “Plots hoorde ik een luide knal en zag ik zwarte rook. De motor viel stil en het stuur functioneerde niet meer. Gelukkig kon ik wat verderop de bus op een inham naast de pechstrook parkeren. Daarna belde ik de brandweer.” 

De begeleiders en de leerlingen van het internaat waren op weg om in Koksijde deel te nemen aan een voetbaltornooi van een ander internaat. In afwachting van een andere bus konden ze onder de brug van de Magerheidstraat in Geluwe even bekomen en schuilen voor de regen. Verder rijden naar Koksijde zat er niet meer in. “We keren terug naar Kortrijk en zullen een binnenspeeltuin opzoeken”, besluit Diethild. “Genoeg emoties voor één dag.”

De bus kon netjes op een inham naast de pechstrook tot stilstand worden gebracht.
LSI De bus kon netjes op een inham naast de pechstrook tot stilstand worden gebracht.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.