Koffertje met cash gestolen bij overval op makelaarskantoor

De politie van de zone Arro Ieper snelde ter plaatse na de overval, de federale gerechtelijke politie voert het onderzoek.
Hans Verbeke De politie van de zone Arro Ieper snelde ter plaatse na de overval, de federale gerechtelijke politie voert het onderzoek.
Op het Elf Juliplein in Wervik hebben twee mannen het makelaarskantoor Schotte-Derudder overvallen. Bediende Sabine Bille werd daarbij bedreigd met een wapen maar bleef ongedeerd. De daders maakten een koffertje buit waarin 2.200 euro cash geld stak.

De feiten dateren van vrijdagnamiddag rond vier uur. Sabine Bille was toen alleen aanwezig in het kantoor op het Elf Juliplein. De vrouw deed zelf de deur open voor de daders, die eerst aanklopten maar niet reageerden toen de vrouw zei dat ze binnen mochten komen. Eén van de daders gaf de verraste bediende een duw, de andere bleef in de deuropening staan en dreigde met het wapen. Beide mannen droegen een motorhelm. Eén van hen maakte de vrouw in het Frans duidelijk dat ze het geldkoffertje moest overhandigen. Toen Sabine Bille dat uiteindelijk ook deed, gingen ze op de vlucht. De vrouw bleef in shock achter. De politie is een onderzoek gestart. De daders, een blanke man en iemand van Noord-Afrikaanse origine, zijn voorlopig nog spoorloos.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Erik Weyn

    Cash geld.... In een makelaars kantoor?

  • Ellen Haeke

    Weeral vreemden owest toch mogelijk dat jullie ze met open armen blijt ontvangen en kweken. Zijn jullie nu nog niet geleerd, iemand die niets heeft zal stelen en dat doen de vreemden