Koetsier sukkelt in gracht met paarden en span

Een koetsier en zijn paarden sukkelden in de gracht langs de N58. Een van de paarden is hier al uit de gracht gered.
Foto Petit Een koetsier en zijn paarden sukkelden in de gracht langs de N58. Een van de paarden is hier al uit de gracht gered.
Langs de N58 in Wervik sukkelde gisteren rond 16.30 uur een span met twee paarden in de gracht. Daarbij raakte de koetsier lichtgewond. De paarden kwamen er met de schrik van af.

Hoe het komt dat het span van de weg raakte, is niet duidelijk. De koets kwam op de zijkant te liggen. Het kostte behoorlijk wat moeite om de dieren uit de diepe gracht te krijgen, maar uiteindelijk lukte dat toch. De paarden werden nadien op stal gezet om te bekomen van hun avontuur.


"Op het moment van het ongeval was de koetsier bezig met een rit op eigen initiatief", zegt Dieter Ducoulombier, secretaris van de Wervikse Recreatieruiters en Menners. Die vereniging organiseerde uitgerekend gisteren de jaarlijkse Recreatiewandeling der Tabaksstreek. "Toen we hoorden van het voorval, dachten we eerst dat het een van onze deelnemers was. Dat klopte echter niet en het verklaart ook meteen waarom we geen melding kregen op de noodnummers die we meegaven aan onze deelnemers."


Het ongeval lokte behoorlijk wat kijklustigen. Sommigen stopten zelfs langs de drukke N58 om een kijkje te nemen. (DBEW/VHS)