Knikkerclub Les Boules d'Or organiseert initiatie

Foto Luc Vanthuyne

Les Boules d'Or, de allereerste officiële knikkerclub in België, pakt zondag aan clublokaal café 't Lusterke in de Molenstraat uit met een initiatie voor zowel kinderen als volwassenen. "De passage van en naar de kermis op de Steenakker is een ideale gelegenheid", aldus cafébaas Antony Verschaeve. "We beschikken nu over twee knikkerbanen van drie op anderhalve meter. Kinderen en volwassenen gaan zondag kunnen zien hoe we knikkeren. We voorzien voor de kinderen een klein tornooi, met mooie prijzen."


Voor de kinderen begint het om 14 uur, de volwassenen beginnen om 15.30 uur. Om 15 uur zijn er voor de kinderen pannenkoeken en komt er een clown. Ten voordele van de knikkerclub worden al enkele weken omslagen met een tombola (altijd prijs!) verkocht. Er is ook een prijskamp waarbij het aantal knikkers in een grote bokaal moet worden geraden. Zondag om 17 uur wordt het aantal knikkers bekendgemaakt.


"'s Middags zorgen we voor muziek met Radio Lusterke", vertelt Antony. "Met constant ook reclamespots en zelfs verkeersinformatie. (lacht) Er zullen ook aperitiefhapjes zijn."


Les Boules d'Or telt momenteel zo'n 35 leden. Lidkaarten kosten 5 euro.


(DBEW)