Kattenknippeling heeft een nieuwe recordhouder

winnaar Johan Boudrez in volle actie. Met houten wilgenstokken gooit men naar een boterpot met daarin een fluwelen kat.
Henk Deleu winnaar Johan Boudrez in volle actie. Met houten wilgenstokken gooit men naar een boterpot met daarin een fluwelen kat.
Johan Boudrez (52) uit Langemark won op paasmaandag in Kruiseke reeds voor de vijfde maal de jaarlijkse Kattenknippeling. Hij is hiermee de nieuwe recordhouder. De Kattenknippeling vond dit keer plaats naast de visput achteraan café Het Visputje in de Oude Ieperweg in Kruiseke. De beslissing viel dit keer in de vijfde ronde en dat was vrij vroeg.

Ondertussen al acht jaar geleden won Johan Boudrez de laatste keer. De man neemt al ononderbroken deel sinds zijn twaalfde. “Ik groeide op in Kruiseke en mijn vader Danny zaliger behoorde tot de organisatoren”, zegt Johan. “Er was dit keer geen wind en dat maakt een verschil in het gooien.”

Vijf keer de Kattenknippeling winnen, kan uiteraard geen toeval meer zijn. “Belangrijk zijn kracht in de armen en ook wat geluk hebben”, lacht de winnaar. Vorig jaar won zijn zoon Toby.

Wilgenstokken

De Kattenknippeling bestaat ondertussen al maar liefst 163 jaar. Eregasten waren de Tabaksfee en haar eredames. Met houten wilgenstokken gooit men naar een boterpot met daarin een fluwelen kat. Elke ronde komt men dichterbij het doelwit. Wie de mooi geschilderde pot aan diggelen gooit, is de winnaar.

Er waren dit jaar bijna honderd inschrijvingen. “We zijn heel tevreden”, aldus voorzitter Emmerson Dury van de koninklijke vereniging ‘de Nachtegaal’. “Het is mooi weer en er is veel volk. Het nieuw Knippelbier valt in de smaak en de eerste editie van de Poeslieve Quiz (22 ploegen, red) vrijdagavond was een succes.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.