Jeugdraad pakt uit met digitale blokruimte: 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open

Studeren in groep kan in sommige gemeenten wel. Zoals hier in Kuurne.
Henk Deleu Studeren in groep kan in sommige gemeenten wel. Zoals hier in Kuurne.
De jeugdraad van Wervik pakt tijdens de coronacrisis uit met een digitale blokruimte. Via een link op de Facebookpagina van de Jeugdraad zal het mogelijk zijn om via een videoverbinding in groep te studeren. 

“Zo kunnen de studenten elkaar zien en via een aparte chatbox vragen stellen aan elkaar”, vertelt voorzitter van de jeugdraad Meinert Vanneste. “Onder het motto ‘zien studeren doet studeren’ wil de jeugdraad de studenten een duwtje in de rug geven.”

Vragende partij

Het blokkot is 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open. Eerder maakte de stedelijke jeugddienst bekend dat er dit jaar geen blokkot zal komen in Wervik en Geluwe. In sommige gemeenten is dat nochtans wel het geval. “We zijn van mening dat er eventueel ruimte kon worden voorzien in de stadszaal Oosthove en GC De Gaper in Geluwe”, aldus Meinert Vanneste. “De examens naderen en heel wat studenten zijn vragende partij om opnieuw in groep te kunnen studeren, mits de nodige voorzorgen.”

Er zijn blokkoten geweest in de Sint-Janskapel op de Steenakker en de woonbuurt Triamant langs de Wervikstraat in Geluwe. 

Dit is de link om de digitale studieruimte te kunnen betreden.