Jeugdhuis De Jukte heropent op Valentijn met nieuw bestuur: “Jongeren moeten kunnen uitgaan in hun eigen gemeente”

Het nieuw bestuur van  De Jukte, met vooraan Nora Desmet, voorzitster Chauni Delcroix en Delphine Depuydt en achteraan Denim Decourcelle, Robbe Pattyn, Kenneth Fieuw en Michiel Parmentier.
RV Het nieuw bestuur van De Jukte, met vooraan Nora Desmet, voorzitster Chauni Delcroix en Delphine Depuydt en achteraan Denim Decourcelle, Robbe Pattyn, Kenneth Fieuw en Michiel Parmentier.
Jeugdhuis De Jukte heropent op Valentijn met een bijna volledig nieuw bestuur. “De verstandhouding tussen het vorig bestuur en de vrijwilligers zat niet goed meer, waarna het bestuur de handdoek in de ring gooide. Het jeugdhuis is uiteindelijk vier maanden gesloten geweest”, weet communicatieverantwoordelijke Michiel Parmentier.

Jeugdhuis De Jukte huist in de kelder van GC De Gaper op de Sint-Denijsplaats. Onder voorzitster Fien Volckaert en voor haar Sander Vossaert en Bart Salembier kende het jeugdhuis jarenlang een bloeiende periode. De Jukte stelde vorig jaar in april een nieuw bestuur voor. Yara Bogaert, ex-Tabaksfee en sinds begin vorig jaar gemeenteraadslid voor sp.a, werd de nieuwe voorzitster. Met een nieuw bestuur was de toekomst dus verzekerd. Zo leek het toch. Maar begin oktober was het jeugdhuis een laatste keer open. Het boterde niet tussen het bestuur en de vrijwilligers. “In samenspraak met de vrijwilligers en de stedelijke jeugddienst gingen we op zoek naar een nieuw bestuur. Op twee mensen na is iedereen nieuw”, zegt communicatieverantwoordelijke Michiel Parmentier. 

Vriendenkring

Chauni Delcroix promoveert van de functie als ondervoorzitster naar voorzitster en Delphine Depuydt is nu financieel verantwoordelijke. Denim Decourcelle wordt de barverantwoordelijke, Nora Desmet verslaggeefster en Kenneth Fieuw en Robbe Pattyn zijn de ‘vlinders’ van dienst. “Ze springen bij waar nodig”, verduidelijkt Parmentier.  “Met het nieuw bestuur vormen we één grote vriendenkring. We zullen elke vrijdag en zaterdag open zijn. Vrijwilligers die een handje willen toesteken, zijn alvast welkom.”

Goede contacten met de buren

Het jeugdhuis wordt op vrijdag 14 februari vanaf 20 uur aangekleed in het thema Valentijn. “Onze komende evenementen kun je volgen op Facebook”, gaat de communicatieverantwoordelijke verder. “We hebben al bepaalde voorstellen voor volgende evenementen. Hoeveel dat er worden, is afhankelijk van de ideeën. We streven naar één activiteit per maand. Ons jeugdhuis is belangrijk voor de plaatselijke jeugd, die moet kunnen uitgaan in de eigen gemeente”, besluit Parmentier, die tevreden is over de contacten met de stad en streeft naar een goede verstandhouding met de buren. “Met hen is alles uitgeklaard.” Op termijn verhuist het jeugdhuis, dat dit jaar trouwens 25 jaar bestaat, naar het nieuw gemeenschapscentrum in de Wervikstraat.