Inspecteur klust bij als goochelaar

AGENT MARIO (38) VERWONDERT JONG EN OUD MET ALLERHANDE TRUCS

Politie-inspecteur Mario Debrouwere, alias Animo Mario, met zijn echtgenote Dina De Graeve en hun twee zonen, Bram (6) en Lander (8).
Foto Luc Vanthuyne Politie-inspecteur Mario Debrouwere, alias Animo Mario, met zijn echtgenote Dina De Graeve en hun twee zonen, Bram (6) en Lander (8).
Mario Debrouwere (38) uit Wervik werkt als inspecteur bij de politie van de zone Grensleie, maar na zijn uren is hij goochelaar. Hij maakt van elk feest een belevenis, zowel voor kinderen als voor volwassenen. "Bij de politie weten ze allemaal dat ik goochel. Ik moet geregeld eens een truc tonen."

Mario is afkomstig uit Wevelgem en is gehuwd met Dina De Graeve. Zij groeide op in Wervik. Het koppel heeft twee kinderen: Bram (6) en Lander (8). Als Mario goochelt, zorgt Dina voor de kindergrime. Ze volgde daarvoor een cursus aan Syntra West in Kortrijk. "Begin januari zijn we officieel een zaak gestart en zo is dat gegroeid", vertelt Mario. "De zaak staat op naam van mijn vrouw. Onze website staat sinds enkele weken ook online. We hebben in januari al heel wat boekingen gekregen. Ook voor april, mei en juni zijn er al veel mensen die ons gevraagd hebben. Er liggen zelfs al optredens voor volgend jaar vast." Maar hoe komt een inspecteur van de politie erbij om te beginnen goochelen?

Privélessen

"Enkele jaren geleden leerde ik de professionele goochelaar Tony Price kennen", vertelt Mario. "We zaten op restaurant en hij toonde daar heel wat trucs. De geheimen hield hij voor zichzelf. Die tafeltrucs inspireerden me. Voor de kinderen plooide hij daar ook ballonnen. Daarna spraken Tony Price en ik meer en meer af. Ik had de microbe te pakken." Mario trok naar de winkel Select Magic bij Jos Denys in Pilkem, nabij Ieper. "Ik kocht daar een spel kaarten en een paar boeken, allemaal in het Engels. Ik geraakte echt gefascineerd. Bij Jean-Paul Mertens in Aalbeke ben ik privélessen gaan volgen. Dat is intussen twee à drie jaar geleden. Nadien oefende ik alle trucs thuis goed in en maakte ik een nieuwe afspraak voor een privéles."


Mario steekt veel tijd in zijn goochelarij. "Ik ga niet zeggen dat ik dagelijks oefen, maar toch bijna. Het hangt ook af van mijn werkuren. Maar oefenen is niet alles, je moet het ook gewoon in de vingers hebben. De trucs uitvoeren met veel gebaren. Het moet vlot gaan. Het moet ook geanimeerd worden gebracht. De interactie met het publiek is belangrijk."


En hoe reageren ze in het korps? "Iedereen van het politiekorps weet dat ik goochel. Het gebeurt dat de collega's mij vragen om een truc te tonen. En als ik de kaarten in mijn handen heb, ben ik vertrokken. Ik word elke keer een beetje beter." Mario is lid van goochelclub 'Inner Magic Circle' in Kortrijk. Hij woont ook lezingen bij van goochelaars. "Halfweg januari was er in Nederland een hele dag, met liefst zeven lezingen", vertelt Mario. "In Heule volg ik ook een cursus close-up goochelen voor gevorderden."

Praktisch

De zaak van Mario en Dina biedt heel wat opties aan. Zo is er de kindergoochelshow Mario Party. Mario kan ook op interactieve wijze komen goochelen. Ballonvouwen kan ook. Meer info over het aanbod op de website www.animo-mario.be.