Heraanleg van Steenakker valt pak duurder uit

De Steenakker in Wervik staat doorgaans vol geparkeerde auto's.
Maxime Petit De Steenakker in Wervik staat doorgaans vol geparkeerde auto's.
De heraanleg van de Steenakker in Wervik zal veel duurder uitvallen dan aanvankelijk voorzien. De raming komt nu uit op 2 miljoen euro. Eerder was een bedrag van 1.275.000 euro voorzien. Er zullen nog minimaal 33 gratis parkeerplaatsen zijn, deels blauwe zone (twee uur) en Shop & Go (30 minuten). In mei keurde het schepencollege het voorontwerp goed.

Tijdens de opnieuw virtuele gemeenteraad maakten de oppositiepartijen CD&V en N-VA opnieuw brandhout van dit aanslepende dossier. Fractieleider Bercy Slegers (CD&V) vroeg om de heraanleg niet uit te voeren omdat er te weinig parkeerplaatsen zijn voorzien.

Fractieleider Belinda Beauprez (N-VA) lanceerde eerder ook het voorstel om er een ondergrondse parking te voorzien en parkeerplaatsen aan de inwoners te verkopen. De raming hiervoor bedroeg 2,5 miljoen euro. Ze herhaalde nu haar vraag. “Die piste werd onderzocht”, zegt schepen Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Een ondergrondse parking lijkt technisch heel moeilijk en zou veel geld kosten. Voor een stad als Wervik is een ondergrondse parking totaal onnodig.”

Ex-schepen Belinda Beauprez verweet Bert Verhaeghe een gebrek aan ambitie.