Halloween in Wervicq-Sud

Bolle Saint-Martin is in Wervik tweejaarlijks en kunnen de gezinnen nu terecht in het naburige Wervicq-Sud
Luc Vanthuyne Bolle Saint-Martin is in Wervik tweejaarlijks en kunnen de gezinnen nu terecht in het naburige Wervicq-Sud
Bolle Saint-Martin vindt dit jaar in Wervik niet plaats want het gaat om een tweejaarlijks evenement. De vierde editie van de belevingswandeling in familieverband door het centrum was vorig jaar. Geen nood evenwel voor wie houdt van de sfeer rond Halloween. Voor de eerste maal organiseert men over de grens in Wervicq-Sud een feest voor Halloween. Hiervoor slaan Wervicq’Even en de gemeente Wervicq-Sud samen met verschillende plaatselijke verenigingen de handen in elkaar.

Het evenement vindt op donderdag 31 oktober vanaf 18 uur plaats in het park van het kasteel Dalle-Dumont, rue de Linselles. De organisatoren nodigen ook de families uit Wervik uit. Deelname is gratis. Gewezen schepen Philippe Deleu verzorgt de link tussen de organisatoren en Wervik. “Het gaat een verschillend parcours voor kinderen en voor volwassenen”, zegt Philippe Deleu. “Om alles goed te kunnen volgen, wordt ook gezorgd voor Nederlandstalige teksten.”

Er is voor zowel kinderen als volwassenen een verkleedwedstrijd en een pompoenwedstrijd. Het inschrijven voor de verkleedwedstrijd kan aan de hoeve dichtbij de kassa. Voor de pompoenwedstrijd wordt gevraagd om het versierd exemplaar af te geven aan de inkom van het park. Daar krijgt iedere deelnemer dan een nummer. Het parcours sluit om 20.30 uur zodat de deelnemers aan de twee wedstrijden aanwezig kunnen zijn voor de bekendmaking van de resultaten. Burgemeester Youro Casier zit in de jury.

Op het einde van de avond is er folkmuziek voorzien en men zal er iets kunnen eten en drinken.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.