Geld voor sociale huisvestingsmaatschappij De Leie

De sociale huisvestingsmaatschappij De Leie bezit in verschillende gemeente huurwoningen. Zoals in de Dourdanstraat in Geluwe
Luc Vanthuyne De sociale huisvestingsmaatschappij De Leie bezit in verschillende gemeente huurwoningen. Zoals in de Dourdanstraat in Geluwe
Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) maakt 71.266 euro vrij voor sociale huisvestingsmaatschappij De Leie in Wervik. “Met deze middelen wil ik De Leie extra ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen”, verduidelijkt de minister.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. “De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen hoog”, aldus Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele. “Ik denk dan bijvoorbeeld aan de kosten die verbonden zijn aan het onderwerp en de begeleiding bij de bouwtechnische normen en regelgeving.”

De sociale huisvestingsmaatschappij De Leie zet volop in op het renoveren van de huurwoningen. Het patrimonium bestaat uit zo’n 1.300 huurwoningen verdeeld over Geluwe, Wervik, Avelgem, Outrijve, Bossuit, Mesen, Wijtschate en Kooigem. De voorbije jaren werden reeds alle huurwoningen voorzien van dakisolatie en dubbel glas. Sommigen woningen dateren nog uit de jaren vijftig en zestig en werden reeds volledig gerenoveerd.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.