Geen vergunning voor vijf woningen na sloop van supermarkt Noma

Uitbaters Frans Dolfen en echtgenote Carine Jonckheere sloten hun supermarkt begin oktober 2017.
Luc Vanthuyne Uitbaters Frans Dolfen en echtgenote Carine Jonckheere sloten hun supermarkt begin oktober 2017.
Het schepencollege van Wervik heeft de aanvraag geweigerd voor de bouw van vijf woningen na de sloop van de gewezen supermarkt Noma op de hoek van de Kruisekestraat en Veldstraat in Kruiseke. 

Uitbaters Frans Dolfen en zijn echtgenote Carine Jonckheere sloten Noma begin oktober 2017. Het was de enige voedingswinkel in Kruiseke. Naast een ruime winkel, atelier en opslagplaats ligt aan de straatkant ook een woning met vier slaapkamers. Er zijn ook vier garages en een parking met twaalf plaatsen. De totale grondoppervlakte bedraagt 846 vierkante meter. “Het gaat om een aanvraag voor drie woningen in de Kruisekestraat en twee woningen in de Veldstraat”, weet schepen van Ruimtelijke Ordening Bert Verhaeghe (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project).

“De Veldstraat is te smal om garages te ontsluiten. We kunnen in die straat maar één woning toelaten. De woningen waren ook te klein. Tijdens het openbaar onderzoek werden ook twee bezwaarschriften ingediend.” Mogelijk gaat aanvrager Dries Loontjens uit Roeselare de plannen hertekenen met minder woningen en een nieuwe aanvraag indienen. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.