Geen grote opkomst voor 'Steenakkerdebat'

Het debat over de heraanleg van de Steenakker.
Luc Vanthuyne Het debat over de heraanleg van de Steenakker.

Het stadsbestuur organiseerde vrijdagavond rondetafelgesprekken over de toekomst van de Steenakker en omgeving. De grootste centrumparking wordt heraangelegd, maar het stadsbestuur wil dat de Steenakker meer is dan enkel parking. Het moet een multifunctioneel plein worden dat aantrekkelijk en gezellig is. Inwoners kregen nu dus de kans om van ideeën te wisselen. Tot een grote opkomst leidde dat evenwel niet. "Er schreven een vijftigtal mensen in en daarmee zijn we tevreden", aldus schepen Bert Verhaeghe (Open Vld).


De belangstelling is toch wel flink te nuanceren want nogal wat deelnemers zijn gelinkt aan een politieke partij. Geen grote belangstelling verwondert de oppositiepartij CD&V niet. "Zo een belangrijk initiatief als een stadsdebat doe je niet tussen de 'soep en de patatten'", reageert fractieleider Bercy Slegers.


"Als er op de Steenakker niks te doen is, dan trekt het eigenlijk op niks", aldus architect Jean-Pierre Vanacker. "De Steenakker zou altijd attractief moeten zijn."


Er is al beslist dat er maar veertig parkeerplaatsen blijven. Langparkeren zal wat verderop kunnen op een nieuwe parking in de Gasstraat. Claude Vandewoestyne woont in de buurt van de Steenakker. "Het plein mag mooier worden. Minder parkeerplaatsen stoort me niet. Overdag staat het daar vol." De stad hoopt dat tegen de zomer de ontwerper zal bekend zijn. Er zullen voor de tweede ronde vijf ontwerpers worden weerhouden. (DBEW)