Geen enkel bod voor kantoorruimtes in de Duivenstraat

Leegstaande kantoren onder het flatgebouw, dicht bij de bibliotheek in de Duivenstraat.
Luc Vanthuyne Leegstaande kantoren onder het flatgebouw, dicht bij de bibliotheek in de Duivenstraat.
De stad Wervik deed een poging om de al jaren leegstaande kantoorruimtes in de Duivenstraat, naast de bibliotheek, openbaar te verkopen. Bij notaris Thierry Devos kwam evenwel geen enkel bod binnen. De biedingen gebeurden online. Het aanslepend dossier dateert al van 2011-2012.

De nieuwbouw kwam er na een publiek-private samenwerking (PPS). De firma Alheembouw uit Oostnieuwkerke mocht het nieuw vredegerecht bouwen en vooraan aan de straatzijde naast de bibliotheek een flatgebouw en kantoren bouwen. In het contract stond een clausule dat de stad het pand zou terugkopen als er tegen de oplevering geen huurders of kopers waren gevonden. Dat lukte niet, dus bleven de kantoren eigendom van de stad. De stad moest aan de aannemer 900.000 euro terugbetalen.

Eén zaak is duidelijk: dit dossier zorgt alvast voor een ferme financiële kater en kost de stadskas heel veel geld. Conform de gemaakte overeenkomst werd de stad begin 2014 eigenaar van drie kantoorruimtes, op het gelijkvloers, de eerste en de tweede verdieping. In september 2013 besliste de gemeenteraad om een conceptwijziging goed te keuren, waarbij het kantoor op de tweede verdieping omgevormd werd naar twee appartementen. Die appartementen werden al verkocht, aan 95.000 euro en 133.600 euro.

De kantoorruimtes op het gelijkvloers en eerste verdiep geraken maar niet verkocht. Maar er is blijkbaar hoop… “Er is interesse maar enkel met bijhorende parkeerplaatsen”, aldus schepen van Financiën Ann Degroote (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “We hebben nu een schatting aangevraagd van de waarde van parkeerplaatsen om zo opnieuw de twee ruimtes met parkeerplaatsen te kunnen aanbieden voor verkoop.“




1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Vincent Verbrugge

    Om dit debacle creatief op te lossen, herwerk de ruimte in functie van de her-aanleg van De Steenakker. Gebruik die gebouwen om er de heemkundige kringen en vragende verenigingen in onder te brengen (beter functioneel voor hen) en gebruik dan Huis Defrancq en voorkant Sint-Janshospitaal om er een grote groene fietsstelling te creëren, aanzet van fietsautostrade te voorzien, vergroening, parkeermogelijkheden, Info- en toeristische dienst onder te brengen en te integreren binnen het plein.