Ex-premier Leterme naait keukenschort voor goede doel

Yves Leterme en de andere mannen krijgen uitleg over hoe de naaimachines precies werken.
Foto Vanthuyne Yves Leterme en de andere mannen krijgen uitleg over hoe de naaimachines precies werken.

Stoffenwinkel Trifolium in de Vlamingenstraat heeft zaterdag enkele mannen keukenschortjes laten naaien voor Music For Life in het atelier van Gerda Biesbrouck. Ook ex-premier Yves Leterme, een geboren Wervikaan, was van de partij. Hij kwam naaien op enkele honderden meters van het 'moederhuis' in de Molenstraat waar hij destijds het levenslicht zag. Leterme ging aan de slag samen met enkele plaatselijke CD&V'ers. "Straks ga ik nog op bezoek bij mijn ouders en woon dan de wedstrijd tussen KV Kortrijk en KV Mechelen bij", zegt Leterme. "In mijn jeugdjaren ben ik vier jaar bij een tabaksteler aan de overkant van Bellewaerde manueel tabak gaan naaien en dat vond ik makkelijker dan hier een keukenschort te moeten naaien", lacht hij. "Ik ben van nature ook erg onhandig. Mijn moeder naaide vroeger gordijnen en ik zag haar dat veel doen."


Acteur Peter Bulckaen uit Geluwe trok de actie zaterdag om 7 uur op gang met enkele hobbykoks van de kookclub in restaurant Oud Stadhuis in Geluwe. Studio Brussel stuurde student Bouba Kalala, bekend van De Mol, langs en aanvoerder Hannes Van Der Bruggen van KV Kortrijk tekende ook present. Verder waren nog de plaatselijke afdeling van Open Vld en de Landelijke Gilde van de partij. Het vrijwillig brandweerkorps kwam zelfs met drie groepen langs, 's nachts van 1 tot 7 uur.


Iedereen betaalde voor het keukenschort 25 euro en daarvan gaat tien euro naar missionaris Guido Vandecandelaere, die in Haïti verblijft. (DBEW)