Ex-partners staan terecht voor wederzijdse slagen en bedreigingen

Zowel de vrouw als de man moesten op het beklaagdenbankje plaatsnemen.
LSI Zowel de vrouw als de man moesten op het beklaagdenbankje plaatsnemen.
Voor een voormalig koppel uit Wervik was het woensdag geen blij weerzien op de rechtbank in Kortrijk. Ze stonden er beiden terecht voor wederzijdse slagen en bedreigingen.

Na vijftien jaar liep de relatie tussen Sabrina S. (29) uit Wervik en Mahjoub D. (38) uit Ieper stuk. Al in 2012 werd Mahjoub veroordeeld voor slagen aan zijn partner. Maar na de relatiebreuk kwam het tot wederzijdse slagen en kopstoten, onder andere op 30 december 2017 en 29 maart 2018. Op 25 juli 2018 ging Sabrina S. ook hun wagen met een hakbijl te lijf. Dat ze de banden had lek gestoken of krassen in het koetswerk had getrokken, ontkende ze. Tussen het ex-koppel waren er ook regelmatig bedreigende sms’en of ingesproken berichtjes waarin ze het hadden over “met een mes in het lijf komen steken” of “doden als een schaap”. 

De openbare aanklager eiste voor de vrouw zeven maanden cel, voor de man vijf maanden, telkens met begeleidende voorwaarden. Het koppel heeft ook drie kinderen waarvoor nog een regeling moet afgesproken worden. Ook dat verloopt moeizaam. Vonnis op 4 december.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.