Er komt aan het nieuw kerkplein geen bushokje,
“gemiddeld nog geen twee gebruikers per dag”

Er komt aan de bushalte op het nieuw kerkplein in de Sint-Medardusstraat geen overdekt bushokje.
Maxime Petit Er komt aan de bushalte op het nieuw kerkplein in de Sint-Medardusstraat geen overdekt bushokje.
Er komt op het nieuw kerkplein in de Sint-Medardusstraat in Wervik geen overdekt bushokje. Hendrik Ingelbeen (CD&V) deed tijdens de gemeenteraad het voorstel om aan elke stopplaats van De Lijn bushokjes te voorzien. aan elke bushalte. “We willen als stad het gebruik van de fiets stimuleren maar ook het gebruik van het openbaar vervoer moeten we aanmoedigen”, aldus Hendrik. “Dat kan onder meer door de gebruikers beter te verwennen. Bijvoorbeeld door aan elke bushalte een schuilhuisje te voorzien. Aan de bushalte in de Sint-Medardusstraat is er modern straatmeubilair voorzien maar geen bushokje.”

De halte ter hoogte van de Sint-Medarduskerk is door de aanleg van het nieuw kerkplein verplaatst. Voor alle duidelijkheid: op de plaats van de vorige halte stond er ook geen overdekt bushokje. “We gaan aan het kerkplein geen bushokje voorzien, het concept leent er zich minder toe maar smaken kunnen daarover verschillen”, zegt schepen van Mobiliteit Bart Pynket (stadslijst Open Vld-Groen-Positief Project). “Ik heb aan De Lijn de cijfers van het aantal reizigers gevraagd. Aan de Sint-Medarduskerk stopt alleen de Belbus. Er zijn daar 624 gebruikers per jaar. Of gemiddeld nog geen twee per dag.”

De visie van het stadsbestuur staat haaks tegenover de visie van De Lijn. Op website staat onder meer: ‘onze reizigers wachten graag in comfortabele omstandigheden op hun bus of tram’. De nieuwe bushalte aan de Sint-Maartenskerk is voorzien van grondmarkeringen. Het duurde vele weken vooraleer er een verkeersbord ‘bushalte’ werd geplaatst. Op dat bord staat vermeld ‘tijdelijke halte’ wat dus niet correct is…
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Ellen Haeke

    Als er geen hokje kan komen kunnen jullie aan het Steenakker misschien die bank verzetten bij de staanplaats van de bus. De bus ziet niets als je op de bank zit te wachten ( naast de mooie planten) hij rijdt gewoon door. Misschien is dat de oplossing gewoon de bank verplaatsen waar het fietsenrek staat en het fietsenrek verplaatsen waar de bank nu staat. Denk aan de mensen die niet goed te been zijn. Dat is toch wel een oplossing voor de sukkelaars, wij vragen nog geen kotje. Dank je wel.