Dronken rit eindigt in gevelraam restaurant: bestuurder en passagiers lichtgewond

De bestuurder en de passagiers raakten lichtgewond bij het ongeval.
Filip Van Loo De bestuurder en de passagiers raakten lichtgewond bij het ongeval.
Een 33-jarige bestuurder uit Houthulst heeft maandagavond een ravage aangericht in de Ieperstraat in Geluwe. Hij knalde met zijn terreinwagen in het gevelraam van restaurant De Zunnewyzer. De bestuurder en twee passagiers raakten lichtgewond. “Er waren op die plaats net acht klanten vertrokken, gelukkig raakte niemand van mijn klanten gewond”, reageert zaakvoerster Isabelle Ribreux. 

Bestuurder Sonny F. (33) uit Houthulst reed omstreeks 23 uur met zijn Ford F150 Custom in de Ieperstraat in de richting van Ieper toen het in de bocht naar rechts ter hoogte van de Wervikstraat volledig mis ging. “Ik had net mijn dienblad neergezet op de toog toen ik plots piepende banden hoorde, gevolgd door het immens kabaal toen de auto door het gevelraam reed”, vertelt Isabelle. Sonny F. was met zijn terreinwagen los rechtdoor gereden, recht in het gevelraam van het restaurant. Het gevelraam werd volledig aan diggelen gereden, ook enkele terrasstoelen waren kapot. De brokstukken vlogen zelfs tot aan de overkant van de straat. Samen met twee jonge passagiers van 19 en 17 jaar uit Wervik werd hij met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. “De bestuurder had duidelijk gedronken”, zegt Isabelle. Sonny was even voor het ongeval nog gezien terwijl hij halve liters bier stond te drinken. Ook in Wervik werd het voertuig opgemerkt terwijl het aan een veel te hoge snelheid voorbij raasde. “Zelf stond ik te beven van adrenaline kort na het ongeval. Gelukkig is niemand van mijn klanten gewond geraakt. Net voor het ongeval zaten op die plaats op het terras acht klanten, zij waren net vertrokken. Er zaten ook nog twee andere klanten op het terras maar zij kwamen ook met de schrik vrij.” Isabelle kon dinsdag haar zaak alweer openen. De brandweer had het raam gestut met houten planken. “Een kuisploeg heeft gezorgd voor de nodige opruimingswerken”, zegt Isabelle. “Op het gelijkvloers kan ik voorlopig niemand zetten. Gelukkig heb ik nog mijn terras en een zaal op de eerste verdieping.” 

Dronken rit eindigt in geven restaurant: Bestuurder en passagiers lichtgewond
Alexander Haezebrouck Dronken rit eindigt in geven restaurant: Bestuurder en passagiers lichtgewond
Dronken rit eindigt in geven restaurant: Bestuurder en passagiers lichtgewond
Alexander Haezebrouck Dronken rit eindigt in geven restaurant: Bestuurder en passagiers lichtgewondReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.