Dieven stelen clubkassa Sparta Kruiseke en auto

Dieven hebben donderdagnacht ingebroken in de woning van de uitbaters van de kantine van Wervikse voetbalclub Sparta Kruiseke. Ze gingen ervandoor met de clubkassa en de Renault Mégane van de uitbaters. "Zowel voor ons als voor de club een fikse streep door de rekening", klinkt het bij slachtoffer Thierry Moerkerke (43) en Shirley Debondt (42), die in de Vogelzang in Menen wonen.

De inbraak vond plaats in de nacht van donderdag op vrijdag in de woning van Thierry en Shirley, de uitbaters van de clubkantine van Sparta Kruiseke. "Ze gingen er met de portefeuille van mijn echtgenote, maar ook met de clubkassa en onze autosleutels vandoor", vertelt Thierry. "Wellicht gebruikten ze de wagen om wat te joyriden, want het voertuig is volledig kapot teruggevonden in Ropswalle. Van het geld en de portefeuille is geen spoor meer."


Het verlies van de wagen is voor het koppel een grote klap omdat Shirley het voertuig nodig heeft om te gaan werken. "Voorlopig kunnen we gebruik maken van een wagen van de verzekering, maar dat duurt slechts enkele dagen", aldus nog Thierry. "Daarna zullen we noodgedwongen een ander voertuig moeten kopen. Met zoiets hou je geen rekening."


Ook voetbalclub Sparta Kruiseke zit door de diefstal met de handen in het haar. "In de kassa zat zo'n 1.700 euro", klinkt het bij voorzitter Geert Bossuyt. "Als kleine club in vierde provinciale hebben we het sowieso moeilijk om te overleven. Zulke tegenvallers maken het alleen nog lastiger." (DBEW/LSI)