De Stoel staat twee maanden (digitaal) in Wervik

G Goran
Maxime Petit G Goran
Nu er door het coronavirus deze zomer geen grote publieksevenementen mogen plaatsvinden, lanceren de dienst Toerisme en vtbKultuur met De Stoel in Wervik een digitaal alternatief. Elke maandag, woensdag en vrijdag in juli en augustus neemt een bekende inwoner van groot-Wervik plaats in de stoel, telkens op een andere plek. Elke keer is er een winnaar, goed voor een Wervik Kadobon ter waarde van 20 euro.

“Bedoeling van de wedstrijd is onze stad digitaal promoten”, legt Kris Deronne van de dienst Toerisme uit. Het idee komt van Dominiek Druart, die dit jaar voor de Tabaksfeeverkiezing al iets gelijkaardigs heeft georganiseerd. “In totaal zijn er 27 filmpjes”, vertelt Dominiek. “Het leuke is dat er een gevarieerd aanbod is. Van jong naar oud. Er zitten ook unieke figuren tussen, zelfs uit de sportwereld.”

Heel wat bekenden passeren de revue. Van burgemeester Youro Casier, cafébaas Antony Verschaeve, acteur Peter Bulckaen en Dimitri Durnez (Rock op het Plein) tot G Goran (Geluwe) en ereburgers André Nollet en Josiane Vanhuysse. De filmpjes komen op de Facebookpagina van de stad Wervik, Toerisme Wervik, vtbKultuur Wervik en YouTube.  Op 1 juli mag burgemeester Youro Casier de spits afbijten. Ook inwoners van buiten Wervik mogen deelnemen. De antwoorden moeten dezelfde dag tegen uiterlijk 23 uur worden verstuurd naar destoelinwervik@gmail.com. Na elke nieuwe opgave wordt het antwoord van de vorige keer bekendgemaakt.