Container duikt op aan grens, voor politiecontroles

De grenscontrole in Wervik donderdagvoormiddag. Rechts de container
Maxime Petit De grenscontrole in Wervik donderdagvoormiddag. Rechts de container
Aan de grensbrug in Wervik zijn er sinds woensdag verhoogde politiecontroles nu de landsgrenzen dicht zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De lokale en federale politie lossen elkaar af. Er is tevens een beurtrol met de Police National uit Frankrijk. 

Zo waren er woensdagnamiddag vijf Franse agenten op post en was dan ’s avonds de federale politie er. Donderdagvoormiddag was de lokale politie Arro Ieper aan de beurt, donderdagnamiddag dan weer de federale politie. De twee agenten droegen mondmaskers. Aan de voet van de grensbrug staat er aan de kant ook een container die tijdens de politiecontroles als bureel-refter wordt gebruikt. “Die container werd ons dinsdagnamiddag gratis geleverd door de firma Cnockaert Construct”, aldus burgemeester Youro Casier. “De stad zorgde voor de aansluiting van elektriciteit en water.”

Alle niet-essentiële verplaatsingen vanuit Frankrijk naar ons land en ook omgekeerd zijn momenteel verboden. Grensarbeiders krijgen op vertoon van een attest van hun werkgever wel doorgang. Ook leveringen naar België of Frankrijk kunnen. Wie geen geldig attest heeft, komt gewoonweg België of Frankrijk niet meer binnen.